Cod reducere ANSWEAR - 20% la colecțiile noi in aplicație Vezi cod reducere

Rabla electrocasnice 2022 – Tot ce trebuie sa stii

Ce este programul Rabla pentru Electrocasnice

Rabla pentru Electrocasnice este Programul de înlocuire a echipamentelor casnice vechi, prin care aveți posibilitatea să achiziționați electrocasnice noi cu eficiență energetică ridicată.

Acest program este finanțat de către Administrația Fondului pentru Mediu (AFM), care se află în coordonarea Ministerului Mediului din România.

Site-ul Oficial al programului este https://electrocasnice.afm.ro/b/

Cand incepe Programul Rabla pentru Electrocasnice Editia 2022

Ediția 2022 a programului Rabla pentru electrocasnice va începe în data de 17 iunie, iar prima etapă se va termina pe 14 iulie

Bugetul de anul acesta va fi de 100 milioane lei, față de 75 milioane lei în 2021. Anul trecut, mulți și-au luat vouchere, dar nu le-au folosit, astfel că s-au utilizat cam 40 de milioane lei, deci puțin peste jumătate din buget. Cei de la Mediu ar vrea ca gradul de utilizare să fie apropiat de 100% în acest an. A doua etapă din program va fi la final de 2022.

Prima sesiune Rabla electrocasnice începe pe 17 iunie, pentru ca publicul să se poată documenta. Ministrul Tanczos Barna spune că a existat un trend ciudat în 2021: multă lume s-a înscris în program și mulți nu au folosit voucherele. „Probabil că oamenii nu s-au documentat. Anul acesta le dăm posibilitatea să facă acest lucru și să afle ce aparate sunt mai eficiente”.

Calendarul pentru prima sesiune Rabla

Prima ediție începe pe 17 iunie ora 10 si va exista o săptămână de înregistrare a beneficiarilor . Inregistrarea se face aici https://electrocasnice.afm.ro/b/inregistrare

EtapaPerioadaCategorii produseBuget
125 iunie – 1 iuliemașini de spălat rufe, spălat vase și frigidere25 milioane lei
21 – 7 iulietablete și laptop-uri10 milioane lei
38 – 14 iulieaparate de aer condiționat, aspiratoare, uscătoare de rufe15 milioane lei

Buget total pentru prima sesiune: 50 milioane lei

Valoarea voucherelor Rabla Electrocasnice 2022

500 leilaptop-uri
400 leimașini de spălat rufe, aparate de aer condiționat,
mașini de spălat vase, frigidere, uscătoare de rufe
300 leitablete
200 leiaspiratoare

Magazine Particpiante in programul Rabla Electrocasnice 2022

Lista comerciantilor ce vor fi validati nu este publicata la data redctarii acestui articol dar estimam ca va fi acceasi ca si la editia trecuta, si anume:

  • cel mai mare magazin online din România – eMAG;
  • mari retaileri electro-IT, cu o rețea importantă de magazine fizice la nivel național, cât și cu site-uri populare – Altex și Flanco;
  • hipermarketuri – Auchan, Carrefour și Cora;
  • magazine de construcții și amenajări interioare  Dedeman;
  • + alți câțiva retaileri mici si medii pe piața de electrocasnice.

Schimbări față de programul Rabla pentru electrocasnice editia 2021

O schimbare importantă fata de Editia din 2021 este că voucher-ele emise trebuie transformate în cumpărătură în 7 zile, în loc de 15 zile ca până acum, deci cine a obținut voucher-ul trebuie să-l valorifice în cel mult șapte zile.

Prin această presiune creăm un mecanism mai eficient, iar cine s-a documentat și s-a decis trebuie să meargă în cel mult 7 zile să valorifice acest cupon prin care să reducă prețul de cumpărare”, spune ministrul.

Condiția a fost introdusă și din cauza ratei reduse de utilizare a voucherelor în 2021.

Încă o schimbare este că NU se va mai putea solicita în diverse sesiuni voucher pentru același tip de echipament.

„Au fost persoane care, practic, ocupând un loc în prima etapă, nu au lăsat alți cetățeni să se înscrie în program: au solicitat voucher, nu l-au valorificat și au revenit și în a doua etapă pentru același lucru”.

Anul acesta, dacă cineva a cerut voucher pentru mașini de spălat în prima etapă din program și nu l-a valorificat, nu va mai putea cere voucher tot pentru mașini de spălat în etapa a doua, ci trebuie să solicite cod reducere pentru alt tip de aparat.

De ce dispar TV-urile.

„Am eliminat televizoarele pentru că riscam să transformăm acest program într-un program doar pentru ele. Cred că anul trecut am asigurat un sprijin suficient de mare pentru televizoare”, a spus ministrul Tanczos Barna care a menționat că cele mai energofage echipamente sunt aparatele de aer condiționat și alte aparate mari care consumă mult.

„Succesul programului nu se poate măsura în numărul de TV-uri cumpărate”, a spus ministrul, întrebat de ce televizoarele nu mai sunt incluse în Rabla. Succesul programului, spune el, ar trebui să se măsoare în numărul de lăzi frigorifice sau frigidere cumpărate.

„Nu cred că un astfel de program trebuie să se concentreze pe televizoare, ci pe echipamente ce ajută gospodăriile să consume mai puțin. Pe acele echipamente se va concentra programul”.

În 2021 au fost cumpărate 110.000 de echipamente noi prin Rabla electrocasnice, aparate eficiente din punct de vedere energetic.

Ne așteptăm la un interes mai mare în 2022, spun cei de la Mediu.

Trebuie, la fel ca în trecut, predat un produs similar la schimb, cu două excepții: pentru laptop sau tabletă se poate preda un echipament dintr-o clasă superioară din punct de vedere energetic.

Link-uri utile: Ghid Utilizare al aplicatie din cadrul programului Rabla Electrocasnice – link ghid in format pdf

Surse: hotnews.ro | https://electrocasnice.afm.ro/b/

Vrei să fi informat cum apar cele mai noi promoții și coduri reducere ?

Abonează-te la Notificările cu Oferte

...ai numai de câștigat... cumpărături online mai ieftine, reduceri personalizate numai pentru TINE

șansa să câștigi un voucher de 100 de lei dacă te înscrii la newsletter.

Adrian C.
Adrian C.

Salut, sunt Adrian și sunt responsabil pentru adăugarea codurilor de reducere sau promoționale, voucherelor, cupoanelor și promoțiilor pe Crazy-Deals.ro. Mă declar un pasionat vânător de oferte bune și îmi place să ajut oamenii să economisească bani atunci când cumpără produsele și serviciile pe care le iubesc. Petrec ore întregi căutând pe internet pentru a găsi cele mai noi și cele mai bune oferte și apoi le adaug pe site-ul nostru, astfel încât vizitatorii noștri să poată beneficia de reduceri fantastice. Când nu sunt ocupat să adaug noi oferte pe site, îmi place să merg pe munte, să citesc și mă uit la filme. Sper că v-am făcut să zâmbiți și sper că vă pot ajuta să faceți cumpărături mai ieftine cu ajutorul ofertelor pe care le adaug pe site.

Crazy-Deals.ro
Logo