Cod reducere ANSWEAR - 20% la colecțiile noi in aplicație Vezi cod reducere

RECOMANDAT

Cele mai bune sfaturi pentru a obține cele mai avantajoase reduceri de Black Friday – de la stabilirea unui buget la efectuarea de căutări

Ziua marilor reduceri de Black Friday semnaleaza începutul sezonului de cumpărături de Crăciun. Magazinele online își vor lansa cele mai bune reduceri de Black Friday.

Dar până atunci, iată un ghid rapid pentru a afla când este Black Friday în 2024, cum să obțineți cele mai bune oferte și care sunt originile uneia dintre cele mai mari zile de cumpărături din an.

Cand este Black Friday in 2024?

În 2024, Black Friday are loc in data pe 12 noiembrie in Romania (conform tradiției americane, BLack Friday se tine in data de 26 noiembrie).

La fel ca de Crăciun, însă, pregătirile încep cu mult înainte de ziua cea mare, ofertele apărând chiar mai devreme decât se așteaptă cu fiecare an care trece.

Unii comercianți preferă să atragă atenția cumpărătorilor la începutul lunii, unii dintre ei făcând oferte înainte de Black Friday, în timp ce alții își păstrează marile reduceri până în ziua respectivă.

Având în vedere că anul trecut, din cauza diverselor restricții impuse de Covid, o mare parte din cumpărături au fost făcute online, există promisiunea că anul acesta ar putea fi una dintre cele mai mari – dacă nu chiar cea mai mare – Black Friday din Romania.

Cum pot obține cele mai bune oferte de Black Friday 2024?

Ofertele vor fi lansate în curând de către greii de Black Friday, Emag, Altex, FashionDays și alții – rămâneți cu ochii pe pagina de Black Friday 2024 pentru cele mai bune reduceri.

Între timp, iată cinci sfaturi de top pentru cumpărăturile de Black Friday înainte de a vă despărți de banii câștigați cu greu:

1.Stabiliți un buget: Cu atât de multe opțiuni, poate fi ușor să vă lăsați dus de val dacă nu vă stabiliți o limită de cheltuieli.

Vor fi o mulțime de oferte tentante de Black Friday și unele cu reduceri mari de preț, dar tot ar putea fi în afara bugetului dumneavoastră.

Stabiliți un buget și respectați-l.

2.Comparați prețurile: Dacă vă gândiți să faceți o achiziție de Black Friday, acum este momentul să vă documentați – mai ales dacă aveți în minte un anumit articol.

Vedeți care este pretul curent pentru acel articol și verificați concurenții pentru a compara prețurile.

3.Luați în considerare modul în care plătiți: Cardurile de credit oferă un strat suplimentar de protecție în cazul în care lucrurile merg prost, astfel încât ar putea fi o idee bună să le folosiți pentru a plăti articolele.

Dar urmați primii doi pași și achitați cât mai repede posibil. Nu stați în datorii dacă nu trebuie.

4.Cunoașteți-vă drepturile: Legea privind drepturile consumatorilor vă oferă protecție în primele 30 de zile de la data achiziției. Conform acesteia, bunurile trebuie să fie de calitate satisfăcătoare, să fie adecvate pentru a îndeplini sarcinile prevăzute și să dureze o perioadă de timp rezonabilă.

5.Priviți imaginea de ansamblu: Aveți cu adevărat nevoie de acel articol sau doar îl doriți? Îl veți folosi suficient de regulat pentru a justifica prețul cerut?

V-ați putea descurca cu ușurință fără el sau v-ați putea mulțumi cu ceea ce aveți deja? Puneți aceste întrebări și fi sincer cu tine.

Personal, daca imi doresc un lucru așa de tare , nu cumpar impulsiv, ci, îl pun într-un wishlist ( list de dorințe), las sa treaca o luna (timp in care ma uit de prețuri, review-uri, reduceri, alternative mai ieftine sau mai scumpe), iar daca dupa această perioadă, înca imi doresc așa de tare lucrul respectiv, îl cumpar.

Care sunt originile Black Friday?

Este unanim acceptat faptul că spectacolul cumpărăturilor și-a primit numele după ce oamenii s-au adunat în magazine în vinerea de după Ziua Recunoștinței în SUA.

Primele dovezi ale folosirii expresiei pentru a descrie goana nebună spre magazine au fost găsite în 1961, în orașul Philadelphia, Pennsylvania, din SUA.

În această zi, Philadelphia urma să găzduiască și meciul de fotbal Army-Navy, care a provocat haos în rândul miilor de turiști care se îmbarcau în oraș.

Ofițerii de poliție ar fi supranumit această zi „BLACK FRIDAY” din cauza volumului mare de trafic și de pietoni pe străzile din centrul orașului – și pentru că trebuiau să lucreze în ture lungi.

Expresia s-a răspândit acum în întreaga lume pentru a descrie cea mai mare zi de cumpărături din an, când mulți comercianți reduc prețurile pentru a obține profit.

Rezultate Black Friday 2022

Nisele cu cele mai mai mari vanzari au fost : fashion , Pharma si Beauty. Conform 2performant :

  1. Fashion – cu o creștere de ▲23% a traficului și de ▲40% a valorii vânzărilor 
  2. Pharma – creștere ▲160% de trafic și ▲178% a valorii vânzărilor
  3. Beauty – creștere de ▲28% a traficului și ▲37% a valorii vânzărilor. 

Top 5 magazine din 2Performant după număr de vânzări

  1. drmax.ro
  2. fashiondays.ro
  3. bestvalue.eu
  4. answear.ro
  5. notino.ro

Rezultate 12 Noiembrie, ziua oficiala de Black Friday 2021 fata de Black Friday 2020

Conform 2Performant, cea mai mare platformă de marketing afiliat din România fiind astfel direct conectată la industria comerțului online, colaborând cu peste 800 de magazine din 30 de industrii, momentul zero al evenimentului din 2021 a avut o creștere cu 5,2% a numărului de vânzări și o valoare a acestora cu 14,1% mai mare comparativ cu ziua de Black Friday 2020.

Valoarea medie a coșului de cumpărături pentru această zi de vineri este cu 8,5% mai mare ca anul trecut, în vreme ce rata de conversie crește la 3,1%.

Categoria cu cea mai mare valoare a vânzărilor de Black Friday a fost Electronics IT&C, urmată de Books Movies & Music, Fashion, Home & Garden și Beauty. Aceste prime 5 categorii de produse au realizat 81% din valoarea tuturor vânzărilor realizate în vinerea de Black Friday prin intermediul 2Performant.

Industria Fashion a înregistrat creșteri spectaculoase față de perioada 2-15 noiembrie 2020 (când a avut loc Black Friday), în care interesul consumatorilor pentru articole de îmbrăcăminte suferise din cauza pandemiei. In 2021, în intervalul 1-14 noiembrie, categoria de produse Fashion a înregistrat o creștere cu 62,8% a numărului de vânzări și cu 86,3% a valorii vânzărilor, în timp ce valoarea medie a coșului de cumpărături este și ea cu 14,4% mai mare.

Ce rezultate vor fi in 2024 de Black Friday, având in vedere situația economica actuala? Rămâne de văzut… vom reveni cu un raport detaliat.

Intre timp poți vedea toate promoțiile magazinelor online de Black Friday 2024

Iti mulțumesc pentru lectură și sper să iți fie de folos. Dacă vrei să împartășești și cu prietenii tăi acest articol nu ne-am supăra dacă ai da un share. 🙏

Vrei să fi informat cum apar cele mai noi reduceri și promoții ?

Abonează-te la Newsletter-ul cu Oferte

...ai numai de câștigat... cumpărături online mai ieftine, reduceri personalizate numai pentru TINE

șansa să câștigi un voucher de 100 de lei dacă te înscrii la newsletter.

Adrian C.
Adrian C.

Salut, sunt Adrian și sunt responsabil pentru adăugarea codurilor de reducere sau promoționale, voucherelor, cupoanelor și promoțiilor pe Crazy-Deals.ro. Mă declar un pasionat vânător de oferte bune și îmi place să ajut oamenii să economisească bani atunci când cumpără produsele și serviciile pe care le iubesc. Petrec ore întregi căutând pe internet pentru a găsi cele mai noi și cele mai bune oferte și apoi le adaug pe site-ul nostru, astfel încât vizitatorii noștri să poată beneficia de reduceri fantastice. Când nu sunt ocupat să adaug noi oferte pe site, îmi place să merg pe munte, să citesc și mă uit la filme. Sper că v-am făcut să zâmbiți și sper că vă pot ajuta să faceți cumpărături mai ieftine cu ajutorul ofertelor pe care le adaug pe site.

Crazy-Deals.ro
Logo